اداره کل پدافند غیرعامل


    تاریخ ایجاد خبر : چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۹  ساعت : ۱۳:۵۱
پدافند غیرعامل در سنت رسول گرامی اسلام(ص) به مناسبت رحلت ایشان

پدافند غیرعامل در سنت رسول گرامی اسلام(ص) به مناسبت رحلت ایشان

در موضوع هجرت پیامبر و مسلمانان از مکه به مدینه، نکات مهمی وجود دارد که از آن به عنوان مصادیق پدافند غیرعامل می توان استفاده کرد.

پیغمبر اکرم حضرت محمد بن عبد الله(ص) که نبوت به او پایان یافت، در سال 570 بعد از میلاد متولد شد، در چهل سالگی به نبوت مبعوث گشت، سیزده سال در مکه مردم را به اسلام دعوت کرد و سختی ها و مشکلات فراوان متحمل شد و در این مدت گروهی زبده تربیت کرد و پس از آن به مدینه مهاجرت نمود و آنجا را مرکز قرار داد. ده سال در مدینه آزادانه دعوت و تبلیغ نمود و با سرکشان عرب نبرد کرد و همه را مقهور ساخت. پس از ده سال همه جزیرة العرب مسلمان شدند. آیات کریمه قرآن تدریجا در مدت بیست و سه سال بر آن حضرت نازل شد. مسلمین شیفتگی عجیبی نسبت به قرآن و هم نسبت به شخصیت رسول اکرم نشان می دادند. رسول اکرم در سال یازدهم هجری، یعنی یازدهمین سال هجرت از مکه به مدینه، که بیست و سومین سال پیامبری او و شصت و سومین سال از عمرش بود درگذشت در حالی که جامعه ای نوبنیاد و مملو از نشاط روحی و مؤمن به یک ایدئولوژی سازنده که احساس مسؤولیت جهانی می کرد تاسیس کرده و باقی گذاشته بود.
اقدامات پیامبر در هجرت از مکه به مدینه
١ - فرستادن مسلمانان به مدینه قبل از رفتن شخص پیامبر؛ اگر پیامبر قبل از مسلمانان به مدینه هجرت کرده بودند، اکثر مسلمانان توسط کفار و مشرکین کشته می شدند.
٢ - خوابیدن حضرت امام علی (ع) به جای پیامبر برای فریب دادن دشمنان
٣ - پیامبر در زمان هجرت برخلاف جهت مدینه که در شمال مکه قرار دارد، به سمت جنوب شهر مکه حرکت کردند و در غار ثور مخفی شدند.
۴ - پس از مخفی شدن رسول گرامی اسلام در غار ثور و عدم تشخیص دشمن، پیامبر اسلام از غار بیرون آمدند و از بیراهه و راه های صعب العبور خود را به مدینه رساندند .
همان طور که ملاحظه می کنید، پیامبر گرامی اسلام برای جلوگیری از جنگ بین مسلمین و کفار و ادامه رسالت خود در هدایت مردم، از روش هایی استفاده کردند که امروزه جزء اصول پدافند غیرعامل محسوب می شود
.


 

 
 

کد خبر : 21135

منبع : اداره کل پدافند غیر عامل استانداری البرز

تعداد بازدید : ۳۱۳

چاپ :

ارسال به دوستان :




 


نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
شرح :
نظر :   PleaseSendVote
کد امنیتی :


آمار بازدیدکنندگان
نظرسنجی
اوقات شرعی
نظر شما در مورد طراحی سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف


کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به اداره کل پدافند غیرعامل استانداری البرز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع آزاد می باشد.